Tuesday, March 20, 2007

Шибан луд град 2

Ей, Пикасо, я ела да ме цунеш тук!, каза просякът и се хвана за топките.

”Шибан луд град!”, мислeше си Себастиян. Беше тръгнал да търси кеш-автомат за да си плати бучката хаш, която Чалнатия Фил му беше обещал. Бързаше, защото му беше нервно след целия този ден правене на хамбургери за тъпите копелдаци, които се опитваха да се задавят с тях. Искаше му се вече да е вкъщи, да се отпусне на стола, да запали и да пуши. Да пуши като Хъмфри Богарт в ”Казабланка”.

Мина покрай Ирландския пъб и знаеше че му остават още две пресечки до автомата. Вече две години ставаха откакто се премести в града, не беше направил много, ама му стигаше че има работа и парите бяха достатъчни за дупката, която делеше с Чалнатия Фил, както и за някоя бучка в дни като този. Малко го притесняваше, че преди да заспи понякога го обземаха видения, в които му се приискваше да е паяк, да се покатери горе в ъгъла до прозореца и да виси, наблюдавайки улицата. Отдаваше го на готината трева, а пък и не беше сигурен дали това не е по-добре, отколкото да пълни търбусите на задниците, които идваха в О’Рейлис.

Надяваше се, че са му прeвели заплатата, което означаваше че ще се размаже довечера на стола като великия Хъмфри и утре ще излезе с оная готина исландка, която взеха скоро на работа. Не му трябваше много време да я заговори и да й предложи да ходят в Мууз да смучат евтина бира.

Мина край църквата, където един руснак свиреше на чаши. Cмотани емигранти, никога не ги беше харесвал, вместо да се правят на артисти, спокойно можеха да си размърдат задниците и да си намерят някаква шибана работа!

Беше се запознал с Чалнатия Фил в ”Абселон” - последната дупка работеща до 6 сутринта, където ходеше да си допива в събота. Изпроси цигари от него и си размениха някакви изречения, от които разбра, че Чалнатия работи като DJ и помощник-мениджър в пъба до гарата. След тpeтaта бира Чалнатия му кaзa да му се обади утре, ако иска да изкара малко пари. По-късно се напушиха в квартирата му. Себастиян през цялото време си мислеше че тоя е поредният педал, който му се слага, но се оказа че Чалнатия просто си търсеше компания както за квартирата, така и за да не параноясва сам. Докато се усети, и на следващата сутрин вече беше почнал работа, a по-късно вечерта си донесе и торбата с дрехите в новата си квартира. Харесваше му анонимноста на града и това, че някои неща можеxa да стават толкова бързо.

Други приятели нямаше, не изпитваше и нужда да има, винаги си намираше някой в пъба, с когото да плямпа и да изплюе необходимите думи дневно за да не онемее. Обичаше да гледа стари филми и да подражава на олд скуул актьори, затова беше винаги с пантaлон и риза и пушеше цигари без филтър. Забеляза, че това привличаше мацките, не се имаше за красавец, но пък и не му се налагаше да чете книги тип ”Как да флиртуваме”, както правеше Дебелогъзия Дарен - барманът, с когото така и не намериха общ език. Тъпото копеле си мислеше, че като налива бири и поднася огънче е най-секси пичът наоколо! Не че имаше нещо против да взема заплатата му де...

Оставаше му още една пресечка, вече почти виждаше машината. Ако някога станеше кмет, щеше да сложи шибани кеш-машини на всеки две крачки, та да не му се налага на човек да обикаля като ненормален, за да изтегли мизерната си заплата!

Почти се спъна в спящия просяк, който се събуди и го изпсува. Монетите от паничката му се разсипаха, просякът стана и се опита да го ритне.

”Шибан луд град!, мислеше си Себастиян, докато пъхаше картата си и набираше кода.

No comments:

Followers

Pages