Tuesday, December 3, 2013

Защото има значение

По действителен случайимето на сервитьора е сменено.

Поклон пред Лу РийдHe still keeps us hanging on!

 

Ако не  можеш да имаш своите 15 минути славатогава поне опитай 5.

Ако си сервитьор и вече над 30, то поне работи на мястокъдето ходят знаменитости.

Ако идват знаменитостито поне един от тях да е Лу Рийд.

Дарси беше уцелил шестицата.

Жонглираше с таблата в центъра на Стокхолм.

Локала се казваше "After dark" и беше известен със своята политика на конфиденциалностзатова и любимо място на всички герои на денякоито идваха тук да отпускат.

Дарси беше сервирал на Фрида от АББАТина ТърнърЕлтън Джонкойто дори му разказа виц за себе си.

Беше декември 1975 година.

Дарси сервираше стек със салата от чери-домати на Лу Рийддошъл след концерта си и чакайки да започне "драг-куийншоутокоето пък беше другата слава на заведението.

Гарсона обожаваше основателя на "Велвет Ъндърграунди беше негов "дай-хардфен.

Мечтите са бомба със закъснителкоито избухват когато не трябва и оставят емоционални разрушениябеше научил серитьорано току виж тази вечер успее да осъществи една от тяхи тя бешеда поговори с рок-звездата.

Точно докато си мислеше това се спъна в едно от стъпалата излизайки от кухнята и видя на забавен каданскак стека полетя и падна на земята.

Нямаше много времевдигна го бързо и докато се оглеждаше дали някой не го е забелязал го сложи обратно в чиният и се отправи към сепарето на Рийд.

Музиканта отпиваше от своя джеймисънпушеше бавно и гледаше към тавана  притворил очикато с едната ръка методично масажираше челото си.

Дарси беше сънувал този момент хиляди пътикак говореше на Рийдкак обяснявашече гласа му го кара да изтръпваче текстовете му са гениални и кореспондират директно с най-съкровенните му чуства.

"Господин Рийдизтървах стека ви на земята" - чу се да казва тойневярвайки на ушите си.

Певеца свали много бавно очи от тавана.

"Как се казваш ?" с дрезгавия си глас го попита.

"Дарсиотговори "Дарси".

"Харесва ми името тиможе ли да го използвам в някоя от новите си песни?".

"Веднага го вдигнахаз ...наистина съжалявамотново се чу да казва Дарсиискаше да спре да говори глупости и да каже нещо смисленоно...сякаш беше на автопилот и не можеше да контролира глупоститекоито излизаха от устата му.

"Естественоне може да е "Walk on a wild side", просто вече е написанано за някоя от новитечакай да си го запиша.Понякога едно име е достатъчно за начало на песендааа понякога и толкова е достатъчно".

Артиста замълча за моментнаправи движениекато че ли дерижираше с ръкатакоято държеше цигарата и огънчето описа елипсапосле продължи:

"Ужасно екогато всички имат очаквания към теб а ти просто искаш....нене е творческа кризааз просто искам да предупредя хоратада не спират да слушат музикаБауи веднъж ми казаче това е момента в който почваш да остарявашкак да им го обесня?"

Пак мълчание при което той загаси цигарата синатискайки методично фасадокато и последната светлинка на огънчето изчезна.

"Колко време казваш е стоял стека ми на земята?" изкърца гласа му отново.

"Нямаше и секундаведнага го вдигнахпак се чу някъде отстрани Дарси.

"Няма проблеммного съм гладенпък и ще те използвам в някоя песентака че сме квит"каза Рийд и се усмихналеко учуден на самия себе сиче може да го прави.

Довърши на една глътка питието си и сякаш не беше казал нищозапочна да се храни.

Дарси се отдалечиотстъпвайки леко назад.

Опитваше се да го прави възможно най-бавно като удължавашебеше сигурен своите 5минути слава.

Защото има значение кой ще запомни името ти!

 

 



No comments:

Followers

Pages