Saturday, September 14, 2013

"Да бъдеш или не"

"Напразни усилия на любовта" беше най-продавания хот-дог и Хамлет нямаше нищо против.Вече нямаше и нищо против името си, което баща му беше залепил преди 25 години.След юношеството си преминало в подигравки, дори започна да го харесва.

Опита се да го използва на изпита си в НАТФИЗ, но след като беше скъсан, решавайки все пак да е близо до театъра, взе под наем количка за ход-дог и я позиционира срещу Народния театър точно до шадравана.

Сложи и надпис "Добрия край оправя всичко", започна да внася кренвриши и вурст от Дания и тотално разби конкуренцията си.

Обичаше си работата Хамлет и се наслаждаваше на целия процес, от подготовката до поднасянето на хот-дога на клиентите.

Имаше три вида, които той предлагаше:

Първият "Както ви хареса" със сух лук, втория "Веселите уиндзорки" с картофки, последния и най-продаван, споменатия вече "Напразни усилия на любовта" с леко припечен бекон и кисели краставички.

Хамлет след една година научи предпочитанията и вкусовете на своите посетители, познаваше ги и по имена и горе долу кой-кога идва.

Наслаждаваше се на това как притопленото хлебче поема кренвриша като в прегръдка, поставяше с леки танцувални движения допълнителните продукти и цялата хармония го докарваше до транс.

Но най-любимата част от представлението за него оставаше, точно преди да подаде хот-дога да попита човека "Да бъдеш или не" което беше закодирания въпрос за:

"Със или без кетчуп".

Старите клиенти само се засмиваха, а новите го гледаха с недоумение, докато той търпеливо им обясняваше видимо доволен от оригиналното си хрумване.

12:00 часа днес на обяд, както винаги точен Иван в работната си пауза дойде и си поръча "Както ви хареса".

"Да бъдеш или не" попита Хамлет, хванал бутилката с кетчуп и загледан сериозно в нея.

"Естествено да бъда , много добре ме знаеш" каза Иван.

Да, знаеше Хамлет,знаеше много добре отговора на този въпрос, но просто си умираше да го задава.


No comments:

Followers

Pages